Skip to main content
Nieuws

Positieve reacties op presentatie

By 5 februari 2020No Comments

In november werd het project 100% Limburg Bike gepresenteerd op Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Dat heeft projectleider Menno Smeelen geweten. Tot uit Thailand toe kwamen de reacties. Of er nog partners worden gezocht? Of er al banen zijn? En natuurlijk de vraag wanneer de innovatieve racefiets gekocht kan worden en wat die dan gaat kosten.

Op Brightlands Chemelot Campus in Geleen is Menno Smeelen projectleider van het project 100% Limburg Bike. Een consortium van Limburgse bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf en bedrijven op deze campus ontwikkelt een innovatieve lichtgewicht racefiets, die op maat en naar wensen van de toekomstige gebruiker wordt gemaakt. Zodra daarna de volledig gepersonaliseerde, unieke en veilige racefiets klaar is voor de consument, brengt het consortium de fiets vanuit Limburg op de markt.

De presentatie van het project in november vorig jaar heeft veel losgemaakt onder de wielerliefhebbers, heeft Menno Smeelen ervaren. ‘Je bent dan toch benieuwd hoe het ontvangen wordt. Dat is niet alleen spannend voor ons, maar het is ook belangrijk. Natuurlijk is de fiets zélf de ‘proof of the pudding’, maar ook de verwachtingen vooraf kunnen enorm helpen of je juist op achterstand zetten. Het heeft flink geholpen, weet de projectleider inmiddels. In eigen omgeving, tot in de supermarkt toe, kreeg hij vragen over de nieuwe fiets.

Hij is inmiddels al geïntroduceerd als ‘Menno van het fietsproject’. ‘Ook dát is leuk, maar interessanter is natuurlijk wat over de fiets wordt gezegd en geschreven. En welke vragen erover zijn gesteld’, weet Menno Smeelen.

Positief
Hij heeft net informatie verstrekt aan Bikerumor, een technisch wielerblog op het gebied van dat in de Verenigde Staten toonaangevend is. Hij is erg benieuwd ‘wat ze ervan maken’ en of de toon net zo enthousiast is als in de meeste andere vakbladen en op wielerwebsites.

Vakbladen en websites als Grinta en Fiets toonden zich positief met koppen als ‘Limburgs Vernuft’ boven een artikel. Een ondernemer uit Thailand wilde weten of het fietsproject nog partners zocht. Een bekende racefietsfabrikant meldde zich om te praten over samenwerking. Het Vista College wil een film maken over het project om zo toekomstige mbo-studenten te interesseren voor een technische studierichting. En uit de wereld van de sport met aanpassingen werd eveneens belangstelling getoond.

Een publicatie in drie talen op de website van Innovation Origins leverde veel respons op. En de reactie op Twitter van de Nederlandse consul in New York was uiteraard ook uitermate plezierig. En mensen op zoek naar een baan in het midden- en kleinbedrijf meldden zich met de vraag of ze al konden solliciteren. Zover is het nog niet. Het prototype wordt over een paar maanden verwacht en de echte productie straks neemt het consortium voor zijn rekening.

Verwachtingen
Ook bedrijven binnen Brightlands hebben Menno Smeelen aan zijn jas getrokken: ‘Die zijn erg benieuwd naar de manier waarop de ketensamenwerking tussen de campus en de bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf loopt.” De projectleider uiteraard blij en tevreden over zoveel aandacht. Hij is ervan overtuigd dat de 100% Limburg Bike straks ook de hooggespannen verwachtingen waar gaat maken. Wanneer dat precies is? Menno Smeelen: ‘Dat is de meest gestelde vraag. En natuurlijk de vraag hoeveel de fiets gaat kosten. Op dit moment kan ik op beide vragen geen antwoord geven. Dat is ook niet aan ons binnen het ontwikkelingsproject. Daar gaat het consortium straks over. Die brengt de fiets vanuit Limburg naar de markt.’