Skip to main content

Mullens

 

Bijdrage binnen het project

“Mullens Sports & Health Innovations houdt zich binnen het project 100% Limburg Bike voornamelijk bezig met twee dingen:

  1. De mens gebonden testen om de innovatie te valideren. We geven daarbij ook feedback aan het R&D-team op variabelen zoals stuurgedrag, comfort en pedaaltrapefficiƫntie voor verdere verbetering van het design van de fiets.
  2. Een vergelijkingsonderzoek doen met de 100% Limburg Bike vs. huidige high-end monocoque frames die nu op de markt zijn.

We zijn erg trots op dit project. Buiten de kennis die het ons opbrengt voor de fiets, levert het ook kennis aan ons als onderneming. We blijven ontwikkelen. Met de exposure die het project genereert, hebben we een spin-off naar andere projecten, met andere partners. 100% Limburg Bike is een showcase, een platform waar ieder consortiumlid zijn kracht kan laten zien.”

Expertise

Mullens Sports & Health Innovations (MS&HI) is opgericht in 2016 en is gevestigd in Beek (Limburg). MS&HI valideert innovaties. Het ondersteunt ondernemers in de Sports & Health wereld door waarde toe te voegen aan innovaties om daarmee krachtig en onderbouwd op de markt te komen. Dit wordt gedaan door middel van onderzoek om het onderscheidend vermogen van de innovatie aan te tonen. Het resultaat is een krachtige waarde propositie voor meer impact op de beoogde markt. Deze waarde propositie is zeer bruikbaar voor profilering en branding van het product. Daarnaast voert het gebruikerservaring onderzoeken uit bij eindgebruikers om bevindingen terug te koppelen en mee te nemen in verdere R&D van innovaties. Betrekken van de eindgebruiker in de ontwikkeling van innovaties is een key aspect voor succesvol innoveren.

MS&HI is opgericht door Tim Mullens. Tim heeft een Mastertitel in Sport en Beweeginnovaties. Daarnaast heeft Tim 18 jaar ervaring als topsporter (handbal). Hij weet hoe een topsporter leeft en denkt en weet hierdoor wat er nodig is om een innovatie te laten landen in de (top)sportwereld. Core business van het bedrijf is het valideren van innovaties, het aantonen van de waarde propositie van het product en het terugkoppelen van de prestaties van huidige producten als input voor het R&D proces. MS&HI zal gebruikerservaring en vergelijksonderzoek doen voor de 100% fiets.

Organisatiestructuur

MS&HI is een eenmanszaak, waarbij Tim Mullens business owner is.

Bezoek de website