Skip to main content

Een showcase voor innovatie uit Limburg

Ondanks de beperkingen in deze uitdagende tijd, heeft het consortium toch flinke stappen kunnen zetten. Er vinden op dit moment nog testen plaats om diverse onderdelen te printen met de nieuwe 3D magnesium printer. Deze, en de prototype frames, worden de komende maanden verder uitgebreid getest en geoptimaliseerd om in 2021 beschikbaar te zijn!

Innovatie in de fietsindustrie

Met de nieuwe 3D magnesium printer kunnen we naast titanium nu ook magnesium printen voor de verbindingsstukken. Dit is uniek in de wereld! Ook hebben we verbindingsstukken geprint van composiet met continue carbon vezels. En door de ontwerpvrijheid van een 3D printer, kun je zelf gepersonaliseerde lugs maken.

Veiliger door ultra sterk Dyneema®

De buizen en voorvork zijn nu van carbon met Dyneema® gevlochten. Absoluut veiliger! Het vlechten van Carbon komt in geen enkele fiets voor. Noviteit in de fietsindustrie.

Licht frame

De buizen en verbindingsstukken zijn met super sterke en succesvol geteste lijmverbinding, geassembleerd tot een prototype frame die nu al met titanium verbindingsstukken tegen het gewicht van 1 kg zit. De komende tijd gaat dit, zeker met magnesium toepassing, nog verder naar beneden.

Customized kleuren

Laktesten zijn uitgevoerd waarmee nog meer customized mogelijkheden beschikbaar zijn in kleuren en patronen. Bovenop customized en op maat op basis van bikefitting gegevens. Daarnaast kunnen er nog een aantal keuzes gemaakt worden in de geometrie. Daarmee is iedere fiets uniek.

Circulaire fiets

Met dit concept willen we ook een circulaire fiets op de markt zetten, met biobased lijm, magnesium en thermoplastische verbindingsstukken en uitgebreid onderzoek naar thermoplastische hars en een verwijderbare lijm. Duurzamer met bescherming door Dyneema® en op maat gemaakte verbindingsstukken voor het leven. En dat binnen de normen!

Carbon frame made in Limburg

Het bouwen van een carbon frame in Limburg/Nederland is uniek. Alle carbon frames komen uit China. Produceer lokaal geldt hierbij niet alleen voor voedsel, maar ook voor het visitekaartje van Limburg.

  • Veiliger door impact bestendig carbon buizen dankzij toepassing ultra sterk Dyneema®
  • Uniek gepersonaliseerde geometrie op basis bikefitting data en wensen op stuurgedrag en comfort en of ronde buis of Ridley Helium SLX configuratie
  • Meer comfort door absorberen vibraties door toepassing Dyneema® en magnesium verbindingsstukken
  • Customized kleuren
  • Circulair: lijmverbinding, thermoplasten en magnesium
  • Titanium verbindingsstukken (magnesium en composiet en met continue carbon vezel in testfases)
  • Frame gewicht afhankelijk van materiaal keuze verbindingsstukken en maten richting 800g – 1200g (noot: indicatie, optimalisatie vindt plaats na testfase op prototype)
  • ISO veiligheids norm 4210-6
  • Indien gewenst binnen UCI norm