Skip to main content

Eurocarbon


Bijdrage binnen het project

“In het 100% Limburg Bike project nemen wij de ontwikkeling van het versterkingsmateriaal van de buizen en de voorvork voor onze rekening. Door middel van onze eigen ontwikkelde omvlechttechnologie kunnen we efficiënt carbonvezel aanbrengen in de omtrek en de lengterichting. Op diverse machines die wij voor dit project inrichten zorgen we dat de buizen automatisch door de omvlechtmachine heen voeren. Hierbij worden versterkingslagen aangebracht die de uiteindelijke krachten op de fiets zullen dragen. Vervolgens worden de gevlochten delen door CeraCarbon geïnjecteerd met een epoxyhars om het uiteindelijke composiet te maken.

Het project heeft ons een fijn netwerk van partners geleverd. Ook draagt het bij in kennis: Wij kunnen blijven ontwikkelen in nieuwe productietechnieken om de fiets zo goedkoop mogelijk te maken. Het geeft een goede kans op een nieuwe serieproductie van onderdelen.”

Expertise

Eurocarbon B.V. is in 1982 opgericht en sindsdien gevestigd in Sittard (Limburg). Dit mkb-bedrijf ontwikkelt en produceert gevlochten en geweven versterkende componenten. Haar zusterbedrijf Eurobraider, tevens gevestigd in Sittard, is gespecialiseerd in serieproductie van ‘overbraided preforms’. Er is ca. 30 fte werkzaam. Eurocarbon is gespecialiseerd in geavanceerde vezel vlecht- en weeftechnologie. Zij ontwikkelt en produceert geweven en gevlochten materialen, met name bestemd voor de composietindustrie. De materialen betreffen high performance verstevigende vezels, zoals glas, aramide (verwant met nylon), koolstof en thermoplastics. Ze biedt haar producten zowel via massaproductie als custom made aan. Qua toepassingen kan men denken aan kabels, veters en verpakkingen.

Het bedrijf werkt nauw samen met universiteiten, onderzoekscentra en composietontwikkelaars om te blijven innoveren. De klanten van Eurocarbon bevinden zich onder andere in sportequipment, scheepsbouw, luchtvaart, automotive, medische toepassingen en de bouw.

Organisatiestructuur

De moedermaatschappij van Eurocarbon is Arvos Beheer B.V. Eurocarbon is voor 100% in handen van de houdstermaatschappij ‘S.H. Voskamp Beheer B.V.’.

Bezoek de website