Skip to main content

Chemelot Innovation and Learning Labs

 

Bijdrage binnen het project

“CHILL maakt de koppeling van bedrijfsleven met het onderwijs. Door onze innovatieve Communities for Development (CfD’s) in te zetten, werken gemotiveerde studenten aan het project 100% Limburg Bike. CHILL werkt aan het 3D printen van de lugs uit titaan en magnesium, de nieuwe BioBased lijmverbinding tussen de lugs en buizen en het opzetten van testmethoden, bouwen van testopstellingen en het daadwerkelijk testen van de voorvork en het frame.

Het 100% Limburg Bike project levert ons de toegang tot een metaalprinter op, waarbij wij de eerste in Nederland zijn die met magnesium gaan printen. Ook ons netwerk is gegroeid met nieuwe partijen waarmee wij zeker ook na dit project mooie dingen kunnen doen!”

Expertise

Chemelot Innovation and Learning Labs B.V. (CHILL) is een organisatie dat samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven stimuleert en is gesitueerd op de Brightlands Chemelot Campus te Geleen. De partners die in CHILL participeren zijn de onderwijsinstellingen in de regio Zuid-Limburg (Arcus, Leeuwenborgh opleidingen, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht) en 8 grote private partijen (DSM, SABIC, OCI Nitrogen, Fribrant, Arlanxeo, Anqore, Borealis en Sitech Services). en is gevestigd op het Brightlands Chemelot Campus in Geleen. CHILL is een zogenaamd Centre of Expertise (CoE) en een Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV). Dit zijn publiek-private samenwerkingen die vanuit het Nederlandse topsectorenbeleid werken aan onderwijsvernieuwing, innovatieopdrachten en leven-lang-leren programma’s. Binnen de Brightlands Chemelot Campus verbindt CHILL het opleiden van de studenten aan de R&D van bedrijven op en buiten de campus. Zij doet dit door studenten via een innovatief onderwijsconcept in te zetten in zogenaamde Communities for Development (CfD). In deze communities wordt de innovatie vraag van een bedrijf gekoppeld aan de leervraag van een student. Op deze manier ontstaat een laagdrempelige toegang tot kennis, faciliteiten en mankracht waar op basis van co-creatie onderzoek gedaan wordt.

Als expertisecentrum voor de topsector chemie stelt het bedrijf haar expertise beschikbaar aan bedrijven die in deze sector opereren. Het team bestaat uit 29 werknemers en biedt ondernemers en studenten ondersteuning, cursussen en faciliteiten bij R&D-trajecten.

Organisatiestructuur

CHILL is voor 100% in handen van de houdstermaatschappij ‘Stichting Administratiekantoor van aandelen Chemelot Innovation and Learning Labs’.

Bezoek de website