Skip to main content

Belgian Cycling Factory

 

Bijdrage binnen het project

“Op dit moment is BCF in het project 100% Limburg Bike veelal nog conceptueel bezig. We nemen het aftoetsen van parameters voor onze rekening. Hierbij toetsen we op een kritische manier de parameters die belangrijk zijn om een fiets te kunnen maken. We kijken naar de specificaties van de te monteren onderdelen en veiligheidsstandaarden en leveren deze parameters vervolgens aan.

Het project heeft ons een mooi netwerk met mogelijke partnerships opgeleverd. Daarnaast draagt het bij aan een stukje ontwikkeling en innovatie!”

Expertise

Belgian Cycling Factory (Race Productions NV) is een Belgische fabrikant van sportfietsen en is gevestigd in Paal-Beringen (Belgisch-Limburg). Onder deze organisatie vallen onder andere de merken Belgian Cycling Factory en Eddy Merckx. Ridley is het grootste merk van Belgian Cycling Factory, ze leveren hun fietsen en frames aan dealers wereldwijd. Ze ontwikkelingen sportfietsen, met de focus op wielrenfietsen en veldritfietsen. Bij het ontwikkelen van de fietsen staat innovatie hoog in het vaandel. Het bedrijf werkt nauw samen met leveranciers en professionele wielrenners om tot de best presterende producten te komen. Een noemenswaardige innovatie die hier bijvoorbeeld uit is voortgekomen is de conische balhoofdbuis, dat vandaag de dag de standaard is geworden in de fietsindustrie. Naast de ontwikkeling en verkoop sponsort Ridley wielrenteams, cyclocross teams en een triatlonteam.

Organisatiestructuur

Race Productions NV opereert onder de handelsnaam Belgian Cycling Factory. Dit is de werkmaatschappij van de ondernemingsgroep. Ridley en Eddy Merckx zijn twee merknamen van Belgian Cycling Factory. De aandeelhouders van Race Productions NV zijn Jochim Aerts, RP-Beheer BVBA, KMOFIN 2 en LRM

Bezoek de website